Новини


22-08-2005

Новото време ще работи за нов десен проект

На пресконференция ръководството на Новото време обяви, че започва разговори с представители на десницата за създаването на нов проект за десница. Емил Кошлуков, председател на партията, определи като извънредно голяма подмяна на вота на българския избирател, постигнатия коалиционен модел на управление на страната. Лидерът на Новото време прогнозира доверието, което трите партии в коалиция демонстрираха една към друга да се окаже неоправдано и кризата в българската политика да се задълбочи. „Няма друго съвпадение между програмите на БСП и НДСВ, освен желанието за власт”, коментира Емил Кошлуков. Новото време смята, че кабинетът беше сформиран в противоречие с Конституцията и пред очите на Президента на България.
В новия парламент липсва силна опозиция и това стана ясно с неуспеха да се съберат необходимите 48 подписа за сезирането на Конституционния съд за законосъобразността на съставянето на новия кабинет. За съжаление сегашната опозиция не успя да издържи на този тест и показа единствено своето разединение. Нововремци припомниха, че в парламентарната си дейност, дори в опозиция са успели да реализират над 30 закона, а още толкова законопроекта чакат да се приемат, сред които са проектите за мажоритарен вот, за референдумите, както и за лобизма. Закони от които днес България има нужда!
Емил Кошлуков заяви, че след като приключат консултациите с отделните личности и партии, Новото време ще вземе решение дали ще подкрепи обща дясна кандидатура за кмет на София или ще издигне своя собствена. Според ръководството на партията новите кметове трябва да бъдат енергични хора, с ясна биография, знакови фигури за либералите и десницата, които да дадат началото на обединението в дясно.


© Новото Време. Всички права запазени.